Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Doin' the Lord's work...in a Badland's mud

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, επιστρέφουμε με μια ανάρτηση, αφιερωμένη στον ένα και μοναδικό P.Paul Fenech. Για όσους δε γνωρίζουν τι ρόλο βαράει αυτός ο κύριος, έφτασε η ώρα να μάθουν.
Ο P.Paul Fenech είναι ο άνθρωπος πίσω από τους Meteors και υπεύθυνος για το μουσικό ιδίωμα που πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία, στα τέλη της δεκαετίας του '70, το Psychobilly. Αναμφισβήτητα, οι Meteors είναι οι Βασιλιάδες, μαζί και οι Πατέρες του psychobilly (κάποιοι θεωρούν τους Cramps, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο). Η πρώτη official μπάντα του Fenech μαζί με τον Nigel Lewis (αργότερα The Tall Boys, Nigel Lewis & The Zorchmen), ήταν οι Raw Deal, ένα rockabilly τρίο, που μετονομάστηκαν σε Meteors και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Ο Fenech έχει κυκλοφορήσει με τους Meteors πάνω από 20 ολοκληρωμένα albums. Επειδή πάντα τον έτρωγε ο κώλος,ο Fenech δεν έμεινε μόνο εκεί. Δημιούργησε αρκετές project μπάντες, με κυριότερες: P. Paul Fenech, The Legendary Raw Deal (επαναδημιουργία), The Surfing Dead συνοδευόμενες από δεκάδες κυκλοφορίες. Συνθέτης μουσικής ταινιών τρόμου και θεμάτων για τηλεοπτικά δίκτυα (χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο), μαρτυρούν τον πολυδιάστατο μουσικό του χαρακτήρα.

Ερχόμαστε στο σήμερα και μετά από δύομιση μάπα Meteors δίσκους (το μισό These Evil Things παλεύεται), ο Fenech φαίνεται να βρίσκει τον παλιό του ευατό. Μέσα στο '12 κυκλοφορεί νέο δίσκο με τους Meteors, με τίτλο Doin' The Lords Work (τίτλος από τραγούδι που υπάρχει στο The Meteors Vs The World) και απο κάποια αμιξάριστα κομμάτια που άκουσα...είναι σε καλό δρόμο. Εκτός απ'αυτό, βγαίνει επτάιντσο  Raw Deal, προπομπός του ολοκληρωμένου Badlands Mud και ενα άλλο project με το όνομα The Murder Brothers. Πολυάσχολος λοιπόν ο Paul. Εμείς οι φίλοι των Meteors κτλ περιμένουμε τις νέες κυκλοφορίες με ανυπομονησία. Πάρτε μια μικρή γεύση:



Hell Ain't Hot Enough For Us!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: