Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

The Blue Cats. Η καλύτερη κυκλοφορία(ες) 2012-2013.The Blue Cats. Τι να πρωτοπείς για αυτο το συγκρότημα? Η πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα είδε το φως της ημέρας κάπου στις αρχές του 1980 με την κυκλοφορία του ομώνυμου album "The Blue Cats" στην Ολλανδική Rockhouse. Ο ήχος των Blue Cats παρέπεμπε στον ήχο των Gene Vincent & His Blue Caps και το όνομα τους μια παράφραση του ονόματος των δεύτερων. Το line up ξεκίνησε με τους Vocals, Bass - Dave Phillips , Guitar - Carlo Edwards, Drums - Stef Edwards, Sax -  Clive Osbourne. Την ίδια χρονιά ο Clint Bradley παίρνει τη θέση του David Phillips μετά την αποχώρηση του, ο οποίος συνέχισε την δική του πορεία στο χώρο. Με το νέο line up οι Blue Cats περιοδεύουν σε Αγγλία, Φινλανδία, Ολλανδία, Ιταλία κτλ με τεράστια επιτυχία. Πλέον έχουν βρει το δικό τους ξεχωριστό ήχο και το '82 κυκλοφορούν το γνωστό σε όλους άλμπουμ "Fight back". Η συνεχής αναζήτηση και ο πειραματισμός στον ήχο τους βρίσκει μετά από ένα χρόνο να μετατρέπονται σε "G-Men" και στα καπάκια σε "Beltane Fire" (power pop, prog rock, new wave, rockabilly) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Το ΄92 κυκλοφορούν ξανά με το όνομα Blue Cats το υπερδιαστημικό άλμπουμ "The Tunnel", πάνε το rockabilly 50 χρόνια μπροστά και το '93 διαλύονται.

Όταν πρωτοάκουσα ότι μετά από 20 χρόνια αδράνειας οι Blue Cats θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ, σκέφτηκα ότι θα είναι αυτές οι κλασσικές επανασυνδέσεις χωρίς νόημα. Έκανα λάθος.
Το 2012 κυκλοφορούν στη Φινλανδική Blue Light το 45άρι "Billy Ruffians"/b side "Gotta Go". Στο line up, Clint Bradley - Vocals, Carlo Edwards - Guitar, Stef Edwards - Drums και Steve Whitehouse - Double Bass (The Sharks, Frenzy).
Ποιός περίμενε οτι 20 χρόνια αργότερα 4 μεσόκοποι 50άρηδες θα μας τινάζαν τα μυαλά στον αέρα με τις πρώτες νότες του "Billy Ruffians". Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν το ολοκληρωμένο άλμπουμ "Best Dawn Yet" σε διπλό δεκάϊντσο. Απίστευτες συνθέσεις όπως τα The Norton Spirit, Badon Hill, My dark mind κτλ και κάποιες διασκευές στα Turn my back on you και Secret Agent man. Την παραγωγική χρονιά 2012-2013 ήρθε να κλείσει η κυκλοφορία του 10ιντσου "The Norton Spirit". Περιέχει 4 κομμάτια. Στην πρώτη πλευρά έχουμε δύο διαφορετικές εκδοχές του Norton Spirit και στη δεύτερη πλευρά έχουμε δύο απίστευτες live ηχογραφήσεις του The Tunnel και Casting My Spell.
Οι τρείς αυτές κυκλοφορίες λοιπόν, είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχουμε ακούσει εδώ και αρκετά χρόνια!!!!

Αν οι Blue Cats τις δεκαετίες '80-'90 πήγαν το rockabilly 50 χρόνια μπροστά τότε εν έτει 2013 απήγαγαν τον Marty McFly και τον καθηγητή Dr. Emmet Brown, κλέψαν το DeLorean, μας έβαλαν μέσα και μας πήγανε ταξίδι στο 3000 μέσω δεκαετίας '50.Δεν υπάρχουν σχόλια: